Grodda Alfalfa
Om man vill ha ett snabbt resultat så är det kul och intressant att grodda olika frösorter. Det finns många att välja mellan och den här gången valde vi Alfalfa-groddar. De blir klara snabbt och är goda och krispiga att ha i sallad, på smörgås eller helt enkelt bara äta direkt.
Groddar är helt enkelt frön som har börjat gro men som skördas innan de blivit en fullt utvecklad växt. Det finns många fördelar med att grodda. Dels är de sprängfyllda med energi och näringsämnen. Det är ett billigt sätt att få i sig näringsrik mat och det går otroligt snabbt. Just Alfalfa-groddar innehåller mycket vitaminer och mineraler såsom kalcium, magnesium, zink och både C-vitamin och B-vitamin. Andra exempel på fröer som är bra att grodda är broccoli, mungbönor, krasse, rädisor. Det är lite olika blötläggningstider och hur snabbt de gror. Det står på respektive frö-påse
Du behöver:
- Groddningsburk
- Alfalfa-frön
- Vatten
Så här gör du steg för steg:
- Blötlägg fröna i ca 12 timmar (det står på fröpåsen).
- Skölj fröna, sätt på locket och låt vattnet rinna av.
- Se till så att det inte ligger frön alltför tätt, det gör inget om de överlappar varandra litegrann men det får inte bli en stor klump.
- Låt stå i rumstemperatur.
- Skölj fröna varje dag.
- De börjar oftast gro ganska snabbt och efter ca 5 dagar är de klara
- Smaka och njut
Blötläggning av frön
Det börjar gro
Stöd Unga Odlare - skänk en gåva!