Vegetables 752153

Hemträdgården fyller skafferiet Foto: Pixbay

Preppa dig med livsviktig kunskap om hur du odlar din egen mat

Just nu pågår Krisberedskapsveckan 26 sept-2 okt. En nationell satsning med fokus på hur du som privatperson kan vara med och stärka landets beredskap inför kriser och krig. Årets tema är mat.

Krisberedskapsveckan är ett tillfälle för alla som kan, att se över sin hemberedskap för att kunna klara sig utan samhällets stöd i en vecka. Som fritidsodlare har vi kunskap och möjlighet att odla vår egen mat. Mat som vi både äter färsk, men även har lyxen att njuta av under resten av året, tack vare konservering, torkning, syltning och saftning.

För oss är det viktigt att den fördjupade kunskapen om hur man odlar sin egen mat inte går förlorad. Med över 120 år av odlingskunskap i ryggen preppar vi Sverige för framtiden. Hos Riksförbundet Svensk Trädgård finns odlingskunskap för alla. Det är vårt bidrag till krisberedskapen i samhället. 

Som medlem får du tidningen Hemträdgården och en hel del annat kunskapsmaterial som du laddar ner via hemsidan. Läs mer om våra publikationer här. Om medlemskap här

Läs mer om hemberedskap och mat här