Potatis

Foto: Pexels / Pixbay

Vi har sättpotatis över - vill ni odla med oss?

Under våren har alla våra medlemsskolor haft möjlighet att ta emot fin sättpotatis för att odla tillsammans med sina elever. Vi har delat ut sättpotatis till över 400 barn på trädgårdsmässor runt om i hela landet. De som vill deltar så klart i vår odlingsutmaning #potatis2023.

Unga odlar och lär

Är ni en skola / förskola som är intresserade av att lära barnen odla? Bli medlemmar och dra igång ett odlingsprojekt redan idag och förena nytta med nöje. De 10 första som blir medlemsskolor / -förskolor före sommarlovet får sättpotatis och kan dra igång sitt odlande redan i vår. I skördetid är vi alla vinnare och kan njuta av färskpotatis!

Som medlemsskola får ni även ett välkomstpaket med startkit:

  • 1 st minidrivhus
  • 2 st paket odlingsplugg
  • 10 st fröpåsar - blandat grönsaker och blommor (kan variera)

Anmäl er här!

Medlemskap för skola och förskola kostar 420 kr första året och därefter lokalföreningens pris (varierar beroende på förening). Bli medlem idag genom att anmäla er och fylla i formuläret via länken ovan. 

Odla unga odlare - Läs mer om att odla med barn och medlemskap för skola och förskola här

Vi tror på odling som en naturlig ”grön tråd” och ett pedagogiskt verktyg som fungerar inom samtliga skolämnen. Vi tror på vikten av livsviktigt lärande, som kunskapen att odla sin egen mat. En kunskap som både stimulerar till ekologiskt och logiskt tänkande.