Foredrag Tut

Gunnel Carlson är en av fler föreläsare under våren

Föredragsserie inför Tusen Trädgårdar

Vi bjuder på fler föredrag under våren om trädgård, odling och biologisk mångfald - det kommer att bli möten med flera olika föredragshållare och många tillfällen att dela kunskap med andra trädgårdsälskare. Föredragsserien är ett arrangemang av Tusen Trädgårdar, som leds av Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlson.

Föredrag under våren

  • 9 feb Gunnel Carlson - Trädgårdsfrossa inför Tusen Trädgårdar Se föredraget
  • 23 mars Ulrika Flodin Furås för Rikare Trädgård - Så skapar du en rikare trädgård Se föredraget
  • 16 maj Lise-Lotte Björkman för Riksförbundet Svensk Trädgård - Allas våra trädgårdar - till glädje och kunskap. Se föredraget
  • 2 juni Gunnel Carlson Tusen Trädgårdar 2022 - nu kör vi! Pepp till Tusen - Trädgårdspepp och prepp med Gunnel Carlson. Länk till event

Trädgårdsfrossa inför Tusen Trädgårdar

Gunnel Carlson

Föredragsserien inleds med en trädgårdsfrossar-afton tillsammans med Gunnel Carlson den 9 februari kl.19. Gunnel som var med och startade Tusen trädgårdar 2010, har sedan dess visat upp sin egna trädgård flera gånger. Denna kväll berättar Gunnel om hur oerhört roligt det är att vara med på Tusen trädgårdar - kravlöst men med en massa kunskapsutbyte och inspirerande idéer att ta med sig från dagen.

Gunnel ger tips och tricks om vad man kan tänka på både före, under och efter visningen. Du får också se exempel på den mångfald av trädgårdar och odlingar som deltagit genom åren. Hon föreläser i en dryg timme och därefter svarar hon på frågor från er som deltar. 

Så skapar du en rikare trädgård 

Ulrika Flodin Furås

Ulrika Flodin Furås berättar vad du kan göra för att öka den biologiska mångfalden i din trädgård och hur du sköter din trädgård med hänsyn till både naturen och miljön.
Ulrika har gett ut flera böcker om trädgård och är chefredaktör för tidningen Koloniträdgården.
Förutom att skriva om odling sköter hon bland annat om odlingen på Naturhistoriska Riksmuseets innergård och Vasamuseets trädgård, samt arbetar som guide och håller trädgårdsvandringar.
Ulrika föreläser i en dryg timme och därefter svarar hon på frågor från er alla som deltar. 

Allas våra trädgårdar - till glädje och kunskap

Lise-Lotte Björkman

Trädgården är hjärtat i mångas liv och hos Riksförbundet Svensk Trädgård likaså. År 2010 var Riksförbundet med och initierade evenemanget Tusen Trädgårdar och vår trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman minns det som i går. Lise-Lotte är trädgårdsmästare, florist och biolog, och har arbetat med trädgård och trädgårdsdesign sedan 1984. Kunskapsbasen är bred. Förutom att besvara era trädgårdsfrågor, skriver hon i Hemträdgården, leder den årliga trädgårdsspaningen samt håller föredrag hos lokala trädgårdsföreningar.

Det har blivit många trädgårdsbesök för henne och även en visning av den egna odlingsträdgården under Tusen Trädgårdar. Jag lär mig något nytt varje gång, ja varje dag i mitt arbete och mer kunskap finns det alltid plats för, säger hon. Här berättar hon om glädjen av den egna och andras trädgårdar och hon bjuder på tips på hur du bäst hanterar vanliga men oinbjudna skadegörare som vill ha del av din trädgård. Det är under våren och försommaren som man t ex bekämpar mördarsnigeln effektivast. I slutet av föredraget kan ni ställa egna frågor. Svensk Trädgårds rådgivning är öppen året om, både före, efter och under Tusen Trädgårdar.

Tusen Trädgårdar 2022 - nu kör vi!

Gunnel Carlson

Pepp till Tusen! En sista trädgårdspepp och prepp tillsammans med Gunnel Carlson. Ett pepptalk-föredrag för alla anmälda trädgårdsägare och de som fortfarande tvekar och behöver lite extra pepp. Passa på! Detta är ett exklusivt tillfälle då ni kan få svar på era sista frågor inför Tusen Trädgårdar 3 juli. Skriv gärna era frågor redan nu, innan föredraget, i eventchatten, så samlar vi ihop dem och förbereder svar. 

Logga in

Ingen föranmälan krävs. Föreläsningen är gratis och Teams är det verktyg som används.

Titta i efterhand

Föreläsningen spelas in och kan ses i efterhand på studieframjandet.se/gronscen och vi lägger även upp länkarna här.

Kommande föredrag

Under våren kommer vi att presentera fler föredrag med föredragshållare från bland annat Rikare Trädgård och Svensk Trädgård. Håll utkik här och på Facebook.

Medverka på Tusen Trädgård - Registreringen är stängd!

Samarbetspartners och sponsorer Tusen Trädgårdar 2022

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson,
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Sällskapet Trädgårdsamatörerna,
Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.