TuT partner 900

Styrgrupp från vänster Gunnel Carlson, Inger Ekrem RST och Lisa Malmgren Studiefrämjandet Foto: Anna-Karin Fallheden

Samarbetspartners Tusen trädgårdar

Ju fler desto bättre! Tusen Trädgårdar är ett landsomfattande evenemang som kräver sina resurser. Tillsammans med våra samarbetspartners och sponsorer sätter vi trädgårdssverige på kartan.

2010 arrangerade trädgårdsjournalist Gunnel Carlsons Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård den allra första Tusen Trädgårdar och 2012 gick Studiefrämjandet in som ny samarbetspart. Studiefrämjandets handläggare  runt om i landet hjälper till med registreringar av trädgårdar för den som inte har datorvana och anordnar föreläsningar och workshops kring eventet. Riksförbundet Svensk Trädgård står för hantering av databasen fylld med trädgårdar, utskick av digitala nyhetsbrev, erbjuder trädgårdkunskap och rådgivning. Tillsammans görs ett fysiskt utskick av material till anmälda trädgårdar under senvåren. Idag utgör dessa tre huvudarrangörer till Tusen Trädgårdar.

Sedan 2020 finns även ett samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation och Rikare Trädgård.

Impecta Fröhandel är stolt sponsor till Tusen Trädgårdar 2022.

Samarbetspartners och sponsorer Tusen Trädgårdar 2022

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson,
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Sällskapet Trädgårdsamatörerna,
Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.