Läs Hemträdgården digitalt – för medlemmar
Den digitala versionen av tidningen kompletterar den tryckta upplagan och gör det lätt för dig som medlem att läsa den var du än befinner dig. Tidningen läggs upp i samband med varje utgivning.
Som medlem kan du logga in och läsa din tidning digitalt här nedanför alternativt på Hemträdgårdens egen sajt hemtradgarden.prenly.com. Du kan även läsa tidningen i din mobiltelefon eller läsplatta genom att ladda ned Hemträdgårdens app.
För att läsa Hemträdgården digitalt måste du skapa ett eget konto. Du behöver ha ett aktivt medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård och en e-postadress registrerad i medlemsregistret.
Sedan den 23 januari 2025 ersätter ditt personliga konto den gemensamma inloggningen [email protected] som användes tidigare.
Kom igång
För att kunna skapa ett eget konto behöver din e-postadress vara registrerad i medlemsregistret och du behöver ha ett aktivt medlemskap.
Om du har loggat in på Mina sidor tidigare använder du samma e-postadress. Om du är osäker på om din e-postadress är registrerad, kontakta först Medlemsservice så hjälper vi dig att ta reda på det.
Det går bara att skapa ett nytt konto på webben - inte i appen.
1. Gå till denna sida: hemtradgarden.prenly.com/#sign-in
2. Klicka på länken ”Skapa konto” längst ned i rutan.
3. Fyll i din e-postadress och ditt önskade lösenord. Klicka på den blå knappen ”Skapa konto”.
4. En grön text som berättar att ett aktiveringsmejl skickats dyker upp under den blå knappen.
5. Du får ett mejl med rubriken ”Aktivera ditt konto på Hemträdgården”. Om du inte hittar mejlet i inkorgen kan det ha hamnat i mappen för skräppost.
6. Klicka på den blå knappen “Bekräfta konto” i mejlet. Du kommer då tillbaka till Hemträdgården på webben och är inloggad.
Nu kan du även logga in med ditt konto i appen. Om du är inloggad i appen sedan tidigare loggar du ut och loggar in igen med ditt eget konto. Du hittar knappen för att logga ut under Inställningar.
För att läsa Hemträdgården digitalt på din laptop eller dator går du till:
Logga in så här
1. Klicka på symbolen med ett hänglås högst upp till höger.
2. Klicka sedan på "Logga in".
3. Ange din e-postadress och lösenord för ditt eget konto. Se instruktioner för hur du skapar ditt konto ovan.
Du kan ladda hem appen Hemträdgården till din mobiltelefon eller läsplatta.
Ladda ned appen på Iphone eller Ipad
1. Gå till App Store i din Iphone eller Ipad.
2. Sök på Hemträdgården eller läs av QR-koden med din kamera för att komma direkt till Hemträdgården i App Store. Det går även att klicka på QR-koden om du läser detta i din Iphone/Ipad:
3. Klicka på "Hämta" för att ladda ned appen till din enhet.
4. När nedladdningen är klar klickar du på den blå knappen "Öppna".
5. Första gången du öppnar appen kan du gå igenom en introduktion för att lära dig hur appen fungerar.
6. När introduktionen är klar får du välja inställningar för notiser och sedan ser du tidningen.
7. När du klickar på en tidning behöver du logga in för att läsa vidare. Ange din e-postadress och lösenord för ditt eget konto. Se instruktioner för hur du skapar ditt konto ovan.
Ladda ned appen på Android mobiltelefon eller läsplatta
1. Gå till Play Butik (Google Play) i din mobiltelefon eller läsplatta.
2. Sök på Hemträdgården eller läs av QR-koden med din kamera för att komma direkt till Hemträdgården i Play Butik. Det går även att klicka på QR-koden om du läser detta i din mobiltelefon/läsplatta:
3. Klicka på "Installera" för att ladda ned appen till din enhet.
4. När nedladdningen är klar klickar du på den blå knappen "Öppna".
5. Första gången du öppnar appen kan du gå igenom en introduktion för att lära dig hur appen fungerar.
6. När introduktionen är klar får du välja inställningar för notiser och sedan ser du tidningen.
7. När du klickar på en tidning behöver du logga in för att läsa vidare. Ange din e-postadress och lösenord för ditt eget konto. Se instruktioner för hur du skapar ditt konto ovan.
Har du frågor hör av dig till Medlemsservice så hjälper vi dig.
Sökfunktion
Visste du att det finns en extra bra sökfunktion i den digitala versionen av Hemträdgården som gör att du enkelt kan söka i tidningen? Sök på specifika ämnen, växtnamn, artikelförfattare och så vidare. Du ska klicka på den lilla symbolen för förstoringsglas, när du är i läget för att läsa digitalt.
Alla nummer 2024
Prydnadsgräs – så många, så användbara, så vackra året runt. Dessutom klimatsmarta och en boost för den biologiska mångfalden. Det blir också trädgårdsglädje i vintertid, husbygge med odlingsfokus, dvärgtomater…
Så många nävor – det finns en för varje behov! Murgröna – lättodlad och vintergrön. Dessutom får du veta hur man odlar en gurkgardin i vardagsrummet och tips på växter som sätter guldkant på höstträdgården.
Rönnar – mångsidiga och vackra under lång tid. Timjan – älskad av både människor och fjärilar. Dessutom: allt om Angelica, odla citrus, så machesallat för vinterskörd och självhushållning förr i tiden.
Besök i vallmotid – den engelska trädgården Great Dixter Garden. Julrosor – så många olika arter. Slow Flowers, inspirerande odling av snittblommor. Vilken fiberduk ska väljas? Våra läsare har spanat…
Spännande vårlökar hos Botanicus. Följ med på trädgårdsbesök i Skellefteå. Årets nya fröer i urval. Himmelsblå blomning – bjud in cikoria i trädgården. Udda bär – perfekta i trädgården. Familjen är självförsörjande…
Vårblommande lök – möt släktet Fritillaria. Besök i fågelforskarens trädgård. Nykomling: fläckig vinbergssnäcka. Odla slanggurka i växthuset. Uråldrig naturfilosofi – följ med till japanska trädgårdar…
Alla nummer 2023
Trädgårdens träd – bli inspirerad att plantera mera. Odla i torvfri jord – Hemträdgårdens spanare har testat. Julläsning –det magiska äpplet. Ett besök på årets Chelsea Flower Show. Läs om årets trädgårdsböcker…
Hon vet hur olika äppelsorter smakar. Intensivodling i radhusträdgården. Världens äldsta ask. Han har koll på allt som finns i trädgården. Odla champinjoner i gräsmattan. Skogsträdgård på Öland. Värsta…
Läs om: Bergvallmor – de vackraste bland perenner, men svårodlade. Tobaksodling – småskaligt för hundra år sedan, ofta kvinnogöra. Odlingsjordens hälsa. Är vi redo för torvfria jordar? Trädgårdsbesök…
Odla i sandbädd – Peter Korn berättar hur han gör. Perenner: Pioner–hon samlar på udda arter och sorter. Thalictrum, alltså rutor med skirt bladverk och skyar av blommor ofta på hög höjd. Det rika livet…
Designa trädgården för miljöutmaningar. Odla ängsblommor. Årets nya grönsaks- och blomsterfröer. Läs om trädgårdsbranschen och lågkonjunkturen. Rödstjärten sjunger vackert i trädgårdsmiljön. Odla meloner…
Orangerier för vinterförvaring av växter, läs om exempel från Uppsala, Gunnebo i Mölndal och Simrishamn. Olika liljor för trädgården. Pom-rosor från Västkusten. Så odlar du sandsenap, det vi kallar för…
Hemträdgården
Alla nummer 2022
Läs om växterna bakom julens kryddor. Resultatet av årets trädgårdsspaning: Så bra gick det att samla regnvatten. Rödhakar i vinterträdgården. Läs om vintersådder. Central Park och Prospect Park i New…
Många trädgårdsbesök. Annorlunda trädgårdar i stort format. Trädgård skapad med hänsyn till biologisk mångfald. Så gör du din egen krukjord. Stor artikel om klematis, klematisexperten Krister Cedergren…
Funkior eller Hosta finns i ett mycket stort antal sorter. En av landets större samlingar finns hos Ann-Christine Svensson, ordförande i Västerås trädgårdssällskap. Läs om hennes trädgård. Dags att sätta…
Njut av äppelblomningen. Gamla äppelsorter för dagens trädgårdar. Drömmen om en rosenträdgård i norrskensland. Dofta på syrenerna och lyssna till blommornas små besökare. Fuchsiornas varierande och fascinerande…
Gör egna buketter till sommaren, läs om nya blomsterfröer och naturligtvis även nya grönsaksfröer. Tusen trädgårdar till sommaren och en av dem presenteras redan nu i tidningen. Gödsla med urin och få…
Läs om tre inspirerande växthusbyggen från olika delar av landet. Personliga växthus med många goda idéer, byggda av hållbara eller återbrukade material. Gynna småfåglarna och som tack hjälper de till…
Hemträdgården
Alla nummer 2021
Årets frönyheter bland grönsaker och sommarblommor presenteras. Tre trädgårdsproffs tror att sötpotatisen har en framtid bland fritidsodlarna i Sverige - se hur man odlar dem. John Taylor berättar hur…
Päronakademin inventerar vårt svenska päronsortiment och vill lyfta frukten från en lite undanskymd odling. Tomas Lagerström reder ut begrepp om invasiva främmande arter. Vi lär oss odla potatis från…
Vi får hänga med Emelie Högberg på hennes resa mot självhushållning i Uppsala. Använd ogräset och gör egen näringslösning. Anlägg en damm för biologiskt mångfald i trädgården, läs om skottkärrans historia…
Vi sjunger krusbärets lov, och lär oss beskära persika och aprikos rätt. Kryddsalvia är en makalös växt för torra lägen. I vår serie om träd och buskar har turen kommit till den färgsprakande benveden…
Ronny Fritsche har skapat en trädgård för biologiskt mångfald och fått utmärkelsen Årets rikare trädgård. Vi frågar oss om en trädgård utan träd är en trädgård? Dags att skörda i Emelies resa mot självhushållning…
Läs allt om årets Trädgårdsspaning - urin kontra flytande växtnäring. Blommor i maten, för hälsa och skönhet. Odla den ädla lagern, och testa olika fikonträd. Odla i skola kikar på de starka chilisorterna…