Medlemsavgift

Bli medlem i Svensk Trädgård!

Är du inbiten trädgårdsentusiast eller glad nybörjare som precis blivit med trädgård? Medlemskap i Svensk Trädgård har något att erbjuda alla. Få bästa tidningen Hemträdgården, trädgårdsrådgivning och häng med på våra roliga aktiviteter! Som medlem bidrar du även till vårt arbete med att göra trädgårdar mer klimatsmarta och miljövänliga.

Som medlem får du:

 • Medlemskap i Svensk Trädgård och en lokalförening eller flera
 • Tidningen Hemträdgården + digital läsning bakåt flera år
 • Fri rådgivning av vår trädgårdsrådgivare
 • Information och kunskap genom föredrag, artiklar och utskick
 • Rabatt i vår webbutik
 • Rabatt på våra trädgårdsresor och event
 • Rabatt hos våra samarbetspartners
 • Genom din lokalförening tar du även del av lokala erbjudanden och aktiviteter

Registrera ditt medlemskap här

Bli medlem för 2024!

Klicka på registreringslänken ovan för att registrerar dig som medlem. Du kan välja att betala medlemsavgiften med kort eller swish, eller få en inbetalningsavi skickad till din e-postadress. Om du önskar få inbetalningsavin med post, kontakta Medlemsservice så hjälper vi dig.

Formuläret ska endast användas för nytecknande av medlemskap. Är du redan medlem och vill göra förändringar i ditt medlemskap, kontakta Medlemsservice.

Få mer kunskap med Svensk Trädgård

Hos oss finns kunskapen du behöver för att lyckas med din trädgård, oavsett om den ligger på landet eller i stan. Som medlem har du direktkontakt med våra trädgårdsrådgivare. Fråga dem om allt − ring, e-posta eller skriv. Här får du svar du kan lita på. På vår hemsida kan du plocka kunskapsfrukter när du själv har lust och tid, och i din lokalförening träffar du likasinnade och gör besök i andra medlemmars trädgårdar. 

Sveriges mesta trädgårdstidning - Hemträdgården!

Landets främsta trädgårdsskribenter skriver i vår medlemstidning för dig oavsett om du är nybörjare eller proffs. Odlandets mysterier uppenbaras ända ner på daggmasknivå. Läs om praktisk design, trädgårdspersonligheter och om spännande trädgårdshändelser i vårt avlånga land. Sex gånger om året får du ett nytt fullmatat nummer av Hemträdgården i din brevlåda. Alla medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård har även tillgång till en digital version av tidningen. Som medlem kan du botanisera bakåt i tiden bland Hemträdgårdens bottenlösa skatt av artiklar och nummer!

Du kan även ge bort ett medlemskap!

Medlemsavgift

Medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård löper över kalenderår.  

Medlemsavgiften varierar beroende på lokalförening. Vi har över 140 trädgårdsföreningar i hela landet. När du registrerar dig som medlem kan du även registrera en familjemedlem till en reducerad avgift.

Medlemsavgiften är momsbefriad.

Här hittar du avgifterna för alla föreningar. 

Om det saknas en lokalförening där du bor kan du bli direktansluten till Riksförbundet Svensk Trädgård. Avgiften för 2024 är 340 kr (helår 1 jan-31 dec).

För studenter på trädgårdsutbildningar erbjuder vi medlemskap till studentpris 275 kr (helår). Gäller endast direktanslutning till Riksförbundet. Ange vilken utbildning du läser när du registrerar dig.

Dessa priser gäller endast inom Sverige, om du bor i ett annat land kontakta Medlemsservice direkt.

Här finns fler frågor och svar om medlemskapet.

Medlems- och köpvillkor

Som medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård får du:

 • Medlemskap i en lokal trädgårdsförening om du så önskar
 • Medlemstidningen Hemträdgården
 • Fri trädgårdsrådgivning via mail eller telefon
 • Försäkring vid föreningsaktiviteter
 • Tillgång till medlemssidorna på svensktradgard.se
 • Tillgång till äldre nummer av Hemträdgården digitalt på vår hemsida
 • Medlemsbrev via e-post
 • Medlemserbjudanden och rabatter

Bli medlem
Du registrerar dig som medlem på svensktradgard.se eller genom att anmäla dig till en lokal trädgårdsförening. Du kan även kontakta vår Medlemsservice för att bli medlem.

Medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård är kalenderårsbaserat. Ditt medlemskap aktiveras när du har betalat medlemsavgiften och löper då till och med 31 december samma år. Om du blir medlem den 1 oktober eller senare löper ditt medlemskap till 31 december nästkommande år.

Din prenumeration på Hemträdgården påbörjas när du är registrerad i vårt medlemsregister och du får nästkommande nummer. Tidigare nummer kan du läsa digitalt på vår hemsida eller beställa i vår webbutik.

Observera att tecknande av medlemskap är bindande och du får automatiskt erbjudande om förnyelse inför kommande år.

Genom att betala ditt medlemskap accepterar du att Riksförbundet Svensk Trädgård sparar dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med vårt ändamål. Läs mer om detta här. All hantering sker enligt personuppgiftslagen (1998:204) och vi som organisation har ett personuppgiftsansvar.

Dina medlemsuppgifter är grunden för en bra service. Vi lagrar dina personuppgifter för att administrera ditt medlemskap, skicka tidningen Hemträdgården, ge din förening möjlighet att kontakta dig och skicka information samt ge dig tillgång till dina medlemserbjudanden.

Avsluta medlemskap
Om du önskar avsluta ditt medlemskap ska du kontakta Medlemsservice och meddela det för att inte få erbjudande om förnyelse av medlemskapet. Vi återbetalar inte medlemsavgiften, med undantag för ångerrätten (läs mer under Köpvillkor nedan).

Betalmetoder
När du registrerar dig som medlem på vår hemsida kan du välja att betala medlemsavgiften med Swish eller kort genom Nets. Du kan även välja att få en inbetalningsavi skickad till din e-postadress. Om du önskar få inbetalningsavin skickad med post kontaktar du Medlemsservice.

Riksförbundet Svensk Trädgård är momsbefriade. Det tillkommer ingen moms på våra produkter och tjänster. 

Ångerrätt
Du som privatperson har enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerrätten börjar löpa från den dagen du betalade för ditt medlemskap. Om du utnyttjar din ångerrätt inom dessa 14 dagar så har du rätt att få tillbaka hela din medlemsavgift. Efter att ångerrätten har löpt ut kan du säga upp ditt medlemskap men utan återbetalning av medlemsavgiften.

Om du vill utnyttja ångerrätten ska du kontakta [email protected] inom 14 dagar från dagen du betalade ditt medlemskap. När du kontaktar oss måste det tydligt framgå att du ångrar dig.

Återbetalning
Ifall du utnyttjar din ångerrätt ska vi betala tillbaka din medlemsavgift inom 30 dagar från att vi mottog meddelandet om att du ångrat dig. Det gäller under förutsättning att du delger oss korrekta bankuppgifter.

Riksförbundet Svensk Trädgårds organisationsnummer: 80 2002-6806

Registrera ditt medlemskap här