Odlaungaodlare 6

Bli medlem i Odla unga odlare!

Vi vill inspirera till mer odling bland unga och visa på möjligheterna att använda odling som ett pedagogiskt verktyg. Vi ser trädgårdsaktiviteter som en självklar källa till glädje, hälsa, gemenskap och inte minst hopp om framtiden. Därför är det ett naturligt steg att överföra denna viktiga kunskap till kommande generationer! Riksförbundet Svensk Trädgård erbjuder ett unikt medlemskap, skapat för skolor och förskolor.

Ett medlemskap för skola och förskola

Genom medlemskapet får ni kunskapsmaterial och ett välkomstpaket - presentkort värt 2 000 kronor på Granngården. Tack vare våra samarbetspartners kan vi dela ut ett presentkort, som gäller för odlingsprodukter av hög kvalitet för att direkt kunna starta en inomhus- eller utomhusodling. I medlemskapet ingår fri trädgårdsrådgivning och 6 nummer av trädgårdstidningen Hemträdgården. Dessutom får pedagogerna säsongsbetonade nyhetsbrev med inspirerande filmer för både pedagoger och elever.

Se vår informationsfilm om Odla unga odlare och medlemskapet (5 min).

Så här säger Andreas Andersson, NO-lärare på Axonaskolan, om medlemskapet:

– Som lärare är det lätt att fokusera på kursplaner, bedömningar och värdeord i läroplaner. Vi glömmer ibland att vi också förmedlar livskunskaper. Mjuka värden som är svåra att mäta, men som man bär med sig hela livet. Den som kan odla kan skapa sin egen föda. Ett barn som får lära sig att odla, lär sig även att iaktta och vårda sin omgivning. Vilka bättre färdigheter kan vi förmedla till kommande generationer?

Ta del av ett par exempel av filmerna på vår Youtube-kanal >>

Medlemskap för skola och förskola är 975 kr år ett, inkl. välkomstpaket, fortsatt kostar det 850 kr/år.

Bli medlem här!

Vanliga frågor och svar om medlemskapet i Odla unga odlare

Tack vare våra sponsorer får ni möjlighet att ta del av ett omfattande startkit som välkomstpaket. Ni får ett presentkort till värdet av 2 000 kronor, som löses ut i butik hos Granngården. Ni kan välja mellan produkterna listade nedan. Summan går att delas upp på olika köptillfällen. Ni kommer i gång med odlandet direkt och får en riktigt bra start!

Art. nr Artikel
1266032 Hydroponisk odling Harvy 3 plugg kit
1262207 Hydroponisk odling Harvy 6 plugg kit
1266031 Växtbelysning LED Small 15W 39 cm
1262184 Växtbelysning ramp no.1 LED 15W m adapter
1262185 Växtbelysning ramp no.1 LED 23W m adapter
1262189 Hängare med sugproppar
1267015 Hållare till LED ramp Harvy
1262860 Växtbelysning LED 15W med skärm
1262183 Växtlampa LED 18W
1262188 Lampsladd 4m E27
1166883 Grönsaksjord KRAV 40l
1000953 Reko-jord 50 l
1000956 P-jord 50l Blå Hasselfors
1166885 Kogödsel 40l
1263297 Gödsel för köksträdgården
1172889 Pallkrage Granngården obehandlad

Utöver det generösa välkomstpaketet ingår i det årliga medlemskapet (975 kr första året, sedan 850 kr/år) följande medlemsförmåner med fokus på vägledning och support:

 • Instruktions och inspirationsfilmer speciellt framtagna för pedagoger.
  Se exempel på Youtube >>
  Samlad pdf med exempel på filmmaterial som ingår >>

 • Återkommande utskick (e-post), speciellt för pedagogisk personal. I dessa finns såväl förslag på kopplingar till läroplaner och beskrivningar på odlingsrelaterade projekt att genomföra tillsammans med eleverna, men också rent odlingstekniska råd. Ca 8-10 utskick per år.

 • Som en extra support får skolan också tillgång till Riksförbundet Svensk Trädgårds omfattande kunskapsbank och rådgivning. Hit ringer du om du önskar professionell hjälp och till exempel
  vill veta varför morötterna inte växer som de ska eller hur du blir av med bladlössen på skolans
  chili.

 • Er skola kommer att få tillgång till vår nätverksgrupp på Facebook, där ni kan utbyta erfarenheter med andra skolor som deltar i projektet. Där deltar även Andreas Andersson (MA/NO-lärare på Axonaskolan, eldsjäl och inspiratör från @odlaiskola) med löpande inspiration och stöd.

 • Trädgårdstidningen Hemträdgården - 6 nummer per år.

 • Medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård ger även medlemsförmåner som rabatter hos olika trädgårdsföretag, bl a 10 % hos Granngården.

 • Dessutom finns möjlighet till ytterligare hjälp att starta upp odlingarna tillsammans med era elever. I våra lokalföreningar runt om i Sverige finns gedigna odlingskunskaper. Vi förmedlar kontaktuppgifter till närliggande trädgårdsförening, som ni kan kontakta och föreslå samarbete i ert odlingsprojekt. Alla skolors och lokalföreningars förutsättningar och engagemang ser olika ut, men som organisation uppmanar vi alla våra lokalföreningar till att agera kunskapsbärare och vara behjälpliga i sitt närområde.

 • Projektet växer för vart år och utvecklas kontinuerligt med nya filmer, material, tjänster och medlemsförmåner. Berätta gärna om era erfarenheter och önskemål, så att vi kan fortsätta att utveckla projektet för att passa er skola.

Klicka på länken här för att er skola/förskola ska bli medlem i Odla unga odlare! Fyll i formuläret, så behandlar vi er ansökan och skickar en bekräftelse, samt information om presentkort och tillgång till alla era medlemsförmåner.

Vill ni på din skola eller förskola veta mer om projektet Odla unga odlare, går det bra att maila oss på medlemsservice@tradgard.org eller ringa vår medlemsservice på måndag-torsdag 09-12, telefonnummer 08-792 13 15.

 

Samarbetspartners i projektet

Odla unga odlare genomförs med bidrag från och i nära samarbete med våra sponsorer Granngården, Nelson Garden, Hasselfors Garden och Gjordnära tunnelväxthus

Sponsorer

Nelson Garden Granngården Hasselfors Garden GjordNära Tunnelväxthus